We doen het veilig

of we doen het niet

Contact

Novicon B.V.  
Sacharovstraat 4  
7575 EA Oldenzaal                         
 
T   0541-573030
E  info@novicon.nl
    www.novicon.nl
 

Transformatie voormalig stadhuis te Almelo

23-03-2021

Het oude stadhuis van Almelo wordt getransformeerd naar 90 unieke woningen, appartementen en lofts voorzien van balkon of buitenterras.  
De nieuwe woon- en leefomgeving is omgedoopt tot ‘Het Stads-Huis’ en wordt een bijzonder en multifunctioneel gebouw met ruimtes voor gezondheids- en horecavoorzieningen waar rondom groen wordt aangelegd.
Met het totale oppervlakte van 17.250 m² behoort dit project hiermee tot de grootste transformaties in Twente.

Het gebouw is eerst volledig gestript, nadat de kozijnen en de geveldelen zijn verwijderd bleef alleen een betonnen skelet over. Er wordt staalconstructie aangebracht voor onder andere de stabiliteit en de uitbreidingen van de “raadszaal en burgerzaal” Novicon brengt tevens de staalconstructies aan voor de nieuwe balkons ter behoeve van de appartementen en lofts. Deze balkons worden op een speelse wijze aan de nieuwe gevel geconstrueerd, van binnen wordt het gebouw helemaal van deze tijd en duurzaam. Het oude stadhuis dateert uit 1973 en het markante ontwerp is toentertijd ontworpen door architect J.J.P. Oud en is nu her ontwikkeld zodat het in dezelfde stijl wordt herbouwd.

 
« terug naar overzicht