We doen het veilig

of we doen het niet

Contact

Novicon B.V.  
Sacharovstraat 4  
7575 EA Oldenzaal                         
 
T   0541-573030
E  info@novicon.nl
    www.novicon.nl
 

Cargill Bergen op Zoom

09-02-2018

Voor Cargill, een Internationale leverancier van producten en diensten op het gebied van voedsel, landbouw en risicomanagement, heef Novicon twee opdrachten ontvangen voor de vestiging in Bergen op Zoom.
Bij deze vestiging waar tarwe en mais verwerkt worden tot zetmeel, zetmeelderivaten en glucosestropen hebben wij in 2011 ook werkzaamheden verricht voor een nieuw te bouwen bedrijfshal.
 
Vacuümfilter
De eerste opdracht heeft betrekking op het vacuümfiltergebouw. Hierbij demonteren wij de bestaande dak beplating en wordt de bestaande dakconstructie aangepast en opgevangen zodat het mogelijk is om het bestaande filter te vervangen. Vervolgens wordt de dakconstructie hersteld, sandwichpanelen geplaatst en afgewerkt met dakbedekking. Voor de bereikbaarheid wordt door Novicon rondom het filter een stalen bordes gemonteerd voorzien van persroosters en leuningwerk. Dit wordt in eigen beheer geengineerd, geproduceerd en geplaatst op locatie.
 
Beveiligingsschermen
De andere opdracht die op het zelfde terrein wordt uitgevoerd is het plaatsen van beveiligingsschermen.  In verband met de veiligheid van medewerkers worden er zogenoemde “Protection Walls” geplaatst in de nabijheid van diverse drogers. Deze moeten het personeel beschermen in het geval van een stofexplosie. De schermen bestaan uit een thermische verzinkte constructie waarop brandwerende sandwichpanelen worden gemonteerd. De werkzaamheden worden in verband met doorgaande productie in meerdere STOPS uitgevoerd.


« terug naar overzicht