Skip to main content

Wat hebben wij gedaan?

Deze stalen onderhoudsbrug werd doormiddel van tenten afgesloten zodat de onderhoudswerkzaamheden aan de bestaande leidingbrug verricht konden worden en het verkeer over de A76 door kon gaan. Het monteren van de stalen onderhoudsbrug vond in gedeeltes plaats en werd elke keer in één nachtsessie van 19.00 uur tot 09.00 uur uitgevoerd. Het verkeer over de A76 werd gedurende deze tijd omgeleid.

De staalconstructie van ruim 70 ton werd over het “noordelijke” deel van de bestaande leidingbrug geplaatst. Om deze werkzaamheden te kunnen verrichten werd er groot materiaal ingezet. Met 6 vrachtwagens volgeladen met staal, 2x 140 tonners telescoopkranen, 1 verreiker en 3 telescoophoogwerkers zijn we vanuit Twente naar de A76 bij Geleen gereden waar de werkzaamheden werden uitgevoerd door 2 montageploegen onder begeleiding van een hijsbegeleider en een projectbegeleider.

In 9 weken tijd zijn de onderhoudswerkzaamheden aan de bestaande leidingbrug uitgevoerd, waarna de stalen noodbrug ’s nachts gedemonteerd is. In dezelfde nacht monteerden wij, Novicon 82 meter nieuwe loopbordessen aan de bestaande leidingbrug. Een weekend later werd de stalen noodbrug ’s nachts aan de zuidkant gemonteerd, waarna de onderhoudswerkzaamheden aan de bestaande leidingbrug plaatsvonden. Na de onderhoudswerkzaamheden hebben wij de stalen noodbrug s’ nachts weer gedemonteerd en afgevoerd.

Bekijk hier hoe dit in zijn werk ging:

Impressie

Wij staan voor

Twentse nuchterheid

Wij staan voor

een persoonlijke en betrokken aanpak met korte lijnen

Wij hebben

VCA- P gecertificeerd vakpersoneel met aandacht voor detail

Wij bieden

een integrale aanpak vanuit één partij

Wij staan voor

veiligheid én kwaliteit

Wij staan voor

een open en betrouwbare samenwerking

Bekijk ook deze projecten

...
Staalbouw
Greenergy Biofuels Amsterdam

Novicon plaatst de deacidification column bij 𝗚𝗿𝗲𝗲𝗻𝗲𝗿𝗴𝘆 𝗔𝗺𝘀𝘁𝗲𝗿𝗱𝗮𝗺.

Meer lezen
...
Staalbouw
Greenergy Biofuels Amsterdam

De huidige fabriek van Greenergy in Amsterdam breidt de biodieselproductie uit door een nieuwe fabriek direct tegen de bestaande aan te laten bouwen. Novicon heeft hiervoor de opdracht gekregen.

Meer lezen
...
Staalbouw
Nieuwbouwproject Octagon

Op de plek van het oude kantoor van de ABN Amro wordt Octagon Leiden gerealiseerd. Dit bijzondere nieuwbouw project biedt ruimte aan een aantal commerciële ruimten, een hotel met 115 kamers en een parkeergarage. Boven de plint worden twee woontorens met appartementen gerealiseerd.

Meer lezen