We doen het veilig

of we doen het niet

Contact

Novicon B.V.  
Sacharovstraat 4  
7575 EA Oldenzaal                         
 
T   0541-573030
E  info@novicon.nl
    www.novicon.nl
 

Verbouwing station Rotterdam Alexander

04-10-2019

Het station Rotterdam Alexander wordt verbouwd tot een modern vervoersknooppunt waar de metro en de trein samen onder één dak komen.
Hierbij worden de overstap mogelijkheden tussen de trein en de metro geoptimaliseerd, tijdens deze verbouwing blijven alle voorzieningen van het station toegankelijk.
Om de overlast voor reizigers zoveel mogelijk te beperken en in verband met de veiligheid nabij de sporen wordt een deel van de werkzaamheden ’s nachts uitgevoerd.
Zo worden de aluminium dakplaten en boeien boven het spoor ’s nachts gemonteerd als het treinverkeer stil ligt, dit omdat de werkzaamheden dicht bij de bovenleiding plaats vinden en deze mogen alleen uitgevoerd worden als het treinspoor buitendienst is.
De werkzaamheden die niet dicht bij de perronrand of bovenleiding plaats vinden worden overdag uitgevoerd. In totaal voorziet Novicon station Rotterdam Alexander van 1.563 m² staaldak, stalen vloerplaten, aluminium dakkappen en boeien. De gevels van het station worden voorzien van systeembekleding bestaande uit aluminium cassettes.
De oplevering van het station staat gepland in het voorjaar van 2020.

Impressies: 
Foto's van de voortgang:


 
« terug naar overzicht