We doen het veilig

of we doen het niet

Contact

Novicon B.V.  
Sacharovstraat 4  
7575 EA Oldenzaal                         
 
T   0541-573030
E  info@novicon.nl
    www.novicon.nl
 

Bouw stalen onderhoudsbrug over de A76

01-07-2015

Novicon B.V. bouwt in opdracht van Ballast Nedam een stalen onderhoudsbrug (noodbrug) om de bestaande leidingbrug over de A76 heen.
Deze stalen onderhoudsbrug wordt doormiddel van tenten afgesloten zodat de onderhoudswerkzaamheden aan de bestaande leidingbrug verricht kunnen worden en het verkeer over de A76 door kan gaan. Het monteren van de stalen onderhoudsbrug vind in gedeeltes plaats en wordt elke keer in één nachtsessie van 19.00 uur tot 09.00 uur uitgevoerd. Het verkeer over de A76 wordt gedurende deze tijd omgeleid.
 
In de nacht van 20 op 21 juni werd de staalconstructie van ruim 70 ton over het “noordelijke” deel van de bestaande leidingbrug geplaatst. Om deze werkzaamheden te kunnen verrichten werd er groot materiaal ingezet. Met 6 vrachtwagens volgeladen met staal, 2x 140 tonners telescoopkranen, 1 verreiker en 3 telescoophoogwerkers zijn we vanuit Twente naar de A76 bij Geleen gereden waar de werkzaamheden werden uitgevoerd door 2 montageploegen onder begeleiding van een hijsbegeleider en een projectbegeleider.
 
In 9 weken tijd worden de onderhoudswerkzaamheden aan de bestaande leidingbrug uitgevoerd, waarna de stalen noodbrug ’s nachts gedemonteerd zal worden. In dezelfde nacht monteert Novicon B.V. 82 meter nieuwe loopbordessen aan de bestaande leidingbrug. Een weekend later wordt de stalen noodbrug ’s nachts aan de zuidkant gemonteerd, waarna de onderhoudswerkzaamheden aan de bestaande leidingbrug binnen 9 weken tijd plaats zullen vinden. Eind week 44 wordt de stalen noodbrug ’s nachts weer gedemonteerd en afgevoerd.
 


« terug naar overzicht